Yrd. Doç. Dr. Mert BAŞTAŞ

Lefkoşa doğumlu olan Mert BAŞTAŞ, Lisans eğitimini ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamış ve yüksek lisansı için İngiltere’nin saygın kurumlarından Bath Universitesi’nde Çağdaş Avrupa Siyaseti programında tez yazmıştır. Doktora çalışmaları için 2009 yılında adaya dönen Baştaş, 2014 yılında Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora programını başarıyla tamamlayıp bir çok uluslararası taranan dergide yayınlar yapmış ve projelere katkı sağlamıştır. 2009 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli akademisyeni ve 2017 yılında da Yardımcı Doçent olarak Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevi yürütmüş olan Baştaş, aynı zamanda KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından düzenlenen Uluslararası Konferansların Organizasyon Komitelerinde yer almıştır. 2018 yılı itibariyle Atatürk Eğitim Fakültemizde Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı kadrosunda hizmet vermektedir.

Çeşitli indexli dergilerde akademik çalışmalara katkı koymakta olan Baştaş, Balkanlar Çevre Derneği-BENA’nın aktif üyesidir.