Yrd. Doç. Dr. İpek DANJU

Ipek Danju 1978 yılında Adana’da doğdu. 1996 yılında Baraj Lisesinde Fen bölümünden mezun oldu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans eğitimi süresince Eğitim Bilimleri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak nicel ve nitel çalışmalar gerçekleştirdi. MEd çalışmaları sırasında, nicel ve nitel araştırma odaklanarak, Eğitim Bilimleri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı ve yine DAU’de egitim derslerine de asistanlik yapmistir. Master tezinin basligi: Karşılaştırmalı Bir Çalışma olan, İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Görüşlerinin analizi ve 1. Sınıf ve 5. Sınıf Ders Kitaplarinda Toplumsal Cinsiyet Rolü analizidir.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde yari zamanli öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Programları ve Ogretim Anabilim dalinda Doktoraya başladı ve su anda doktora tezini yazıyor. Halen Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Araştırma alanları; eğitim programları geliştirilmesi, eğitim programları değerlendirilmesi, çok kültürlü eğitim, eğitim psikolojisi, demokrasi, vatandaşlık ve insan hakları eğitimi gibi konulardir.