Yrd. Doç. Dr. Çelen DİMİLİLER

28 Şubat 1983 yılında Lefkoşa’da doğdu. Ortaokulu Yakin Doğu Kolejinde, liseyi ise Türk Maarif Koleji’nde tamamladı. GCSE Arts mezunudur. 2002 yılında üniversitede okurken Oxford Brookes Üniversitesi’nde bir aylık IELTS kursuna ve sınavına katilmiş ve başarılı olmuştur. 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesinden, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden honours derecesiyle mezun olduktan sonra 1 yil Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde İngilizce dersleri vermiş ve ardından 2005 yılında uzmanlığını Leeds Metropolitan Üniversitesinde, İngilizce; 20. Yüz Yıl Edebiyatı üzerine yapmıştır. Pedagosi sertifikasını Doğu Akdeniz Üniversitesinde tamamlamıştır. Kıbrıs’ ta İngilizce öğretmekle ilgili çeşitli workshoplara katılmıştır, 2007 yılında da Amerika’da, University of California, Irvine da ‘Teknoloji Yardımıyla Öğretim’ workshopuna katılmıştır. 2017 yılında Yakın Doğu Üniversitesinde İngilizce Dili eğitimi bölümünde Doktorasını tamamlamış.

2018 yılında Yardımcı Doçent lik unvanını almaya hak kazanmıştır. Yaptığı yayımlar ve son dönemde katıldığı konferanslardan bazıları : Teacher Opinions on Usage of Mobile Learning in Pre-School Foreign Language Learning, Technology and Drama based Creative Collaborative Writing in Teaching, Play Extracts in English as a Foreign Language Class in Higher Education: An Action Research, Investigating Acccommodation in Native–Non-Native Interactions, Enhancing disability awareness and empathy through children’s literature about characters with disabilities: a cognitive stylistic analysis of Rodman Philbrick’s Freak, “Yükseköğrenimde Global Eğilimler Ve Kıbrıs” Uluslararası Konferansı . 2017 yılında Material Women in A Room of One’s Own, Three Guineas and Mrs. Dalloway adlı kitabı da yayımlanmıştır.

2006 yılından beridir Yakin Doğu Üniversitesinde Eğitim Fakültesinde İngilizce dersleri vermektedir.