Yrd. Doç. Dr. Ayhan Çakıcı EŞ

12 Haziran 1970 yılında Lefkoşa’da doğdu. İlk Orta ve Lise eğitimini Lefkoşa’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdikten sonra 2003 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisans programında eğitimine devam etti. ‘KKTC Lise Öğrencileri Arasında Madde Kullanımı Yaygınlığı’ isimli yüksek lisans tez çalışmasını yaptı. Şu an eğitimine aynı bölümde doktora öğrencisi olarak devam etmektedir. 2003-2009 yılları arasında Pembe Köşk Tedavi Merkezi’nde psikolojik danışman olarak görev yaptı.

2009 yılından itibaren YDÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Çalışmış olduğu bu dönemler boyunca psikopatoloji, psikoterapi ve danışmanlık alanında çeşitli dersler vermiştir. Pozitif psikoterapist ve aile terapistidir. Evli ve 2 çocuk annesidir.