Assist. Prof. Dr. Yöney Kırsal EVER

Also available in: Türkçe

Yoney Kirsal, BSc’sini 2002 yılında Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden elde etti. Mezun olduktan sonra Yüksek Lisansı Surrey Üniversitesi, Guilford, Surrey, İngiltere’de Internet Computing ve doktorasını Londra, Middlesex Üniversitesi’nde Mühendislik ve Bilgi Bilimleri fakultesinde tamamladı. Ayrıca, 2012 yılında Yüksek Öğrenimde Pedagoji Lisansüstü yaptı. Araştırmaları, kablosuz ağlarda Kerberos’u kullanarak güvenlik stratejilerinin geliştirilmesiyle ilgilidir. Yoney, lisans ve doktora yaparken yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ve Londra Middlesex Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Şu anda; Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik fakultesinde Yard. Doc. olarak calismaktadir. umut verici araştırma için IEEE en iyi yayin da dahil olmak üzere çeşitli ödüllerle uluslararası konferans makaleleri yayınladı. Araştırma ilgi alanı ağ güvenliği, kimlik doğrulama protokolleri ve resmi doğrulama yöntemleridir. Yoney, 2007 yılından beri ACM ve 1998 yılından beri IEEE Üye (M) üyesidir. Ağ güvenliği konularında çeşitli dergilerdeki makaleleri incelemektedir.