Yakın Doğu Üniversitesi’nde Akademik Visibility Workshop
Eklenme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 10:04
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:41

Yakın Doğu Center Of Excellence kapsamınde gerçekleştirilen “Akademik Visibility Workshop I”, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Turuncu Amfi’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, YDÜ Akademisyenleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan çalıştay, Center of Excellence Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Nedime Serakıncı, İletişim Başkanı ve İnovasyon Araştırma Merkezi Başkanı Tamer Garip, Web Ekibi Koordinatörü Orhan Özkılıç tarafından gerçekleştirildi.

Center Of Excellence Yönetim Kurulu yönetimindeki çalıştayda; Webometrics Değerlendirme Sistemiyle ilgili Bilgilendirme ve Kriterleri, Kütüphane Veri Tabanı Sistemi ve Çalışma Sistemi, Google Scholar kullanımı hakkında bilgilendirme, Fakültelere verilen yeni domain isimleri ve kullanımları hakkında bilgi, Online Dersler ile ilgili bilgilendirme yer aldı.

Kronolojik sıralamanın önemi anlatan Prof. Dr. Serakıncı, Kütüphanedeki Database (Veritabanı) konusunda bilgilendirme ve sıralama için önemli olan dosya türlerini anlattı.

Konuşmaların ardından “Akademik Visibility Workshop II’ninde yakın bir zamanda gerçekleştirileceği belirtildi.