Hakkımızda

Yakın Doğu Üniversitesi; 20 fakültesi, 6 enstitüsü, 5 yüksekokulu, 32 araştırma merkezi, 196 lisans, 240 yüksek lisans ve doktora programı ile 143 farklı ülkeden 28 binden fazla öğrencisiyle ve binlerce seçkin mezunuyla bugün, geleceğe emin adımlarla ilerleyen, topluma ve ülkesine faydalı bireyler yetiştiren Kıbrıs’ın en kapsamlı ve en donanımlı eğitim kurumudur.

Eğitim olanakları, güçlü eğitim kadrosu ile uluslararası bir kimlik taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi, köklü bir eğitim geleneğine sahiptir. 1988 yılından beri eğitim, bilim ve kültür merkezi konumundadır. Yakın Doğu Üniversitesi dünya standartlarındaki eğitim ve altyapı olanakları yanında yetkin öğretim kadrosuyla uluslararası ve çok kültürlü bir kimlikte etkinlik göstermektedir. Akdeniz’in en önemli bilim ve kültür merkezi kimliğiyle ön plana çıkan Yakın Doğu Üniversitesi, öğrencilerini kendine güvenen, sorumluluğunu her şeyin üzerinde tutan, akılcı, yaratıcı, yenilikçi, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip bireyler olarak yetiştirmeyi ilke edinmiştir.

Üniversite olarak en önemli vizyonlarımızdan biri, öğrencileri sadece geleceğe en iyi şekilde hazırlamak değil; aynı zamanda iyi anılarla hatırlayacakları bir eğitim hayatı sunmak. Çünkü iyi bir üniversite yaşamı, başarılı olmanın en önemli etkenlerindendir. Eğitim ve araştırma vizyonu, 4. nesil üniversite yaklaşımı olan araştırma, patent, ürünün ticarileşmesi ve markalaşması döngüsü yönünde geliştiren Yakın Doğu Üniversitesi, sadece bilgiyi üreten değil bunu aktaran ve ticari değer yaratarak yerel kalkınmada aktif katkı verebilmek için bir dönüşüm sürecine girmiştir. Yerel ve evrensel ihtiyaçlar çerçevesinde yerküre ve üzerindeki bütün canlıların var olma standartlarını yükseltmek ve sürdürebilir kılmak için, nitelikli bilim üretimini artıracak araştırmalar kurgulamak, yapmak, yönetmek ve desteklemek misyonu çerçevesinde araştırmaya büyük önem vermektedir.

Mütevelli Heyeti Başkanı Mesajı
Rektörün Mesajı
Sıralamalar, Akreditasyonlar, Denklikler, Üyelikler

Ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından verilen akreditasyonlar,