Abdullah Gül Üniversitesi: 80 – Yakın Doğu Üniversitesi: 74
Eklenme Tarihi: 13 Mart 2016, 19:21
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 16:14

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 21. haftasında Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Kayseri) ile deplasmanda karşılaştı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, karşılaşmanın ilk periyodunda Yakın Doğu Üniversitesi’nin bulduğu pozisyonları değerlendirememesi karşısında periyoda hızlı başlayan AGÜ Kayseri, ribaundlardan hızlı çıkması ve bulduğu pozisyonları iyi değerlendirmesi ile birlikte periyodu 22-12 önde kapattı.

İkinci periyodda yüksek tempoda oynayarak aradaki farkı kapatmaya çalışan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, AGÜ Kayseri’nin savunması ve bulduğu pozisyonları baskete çevirmesi sonucunda ilk yarıyı 36-44 skorla geride tamamladı.

Üçüncü periyodda, AGÜ Kayseri’nin farkı korumak için savunma yapması ve bulduğu pozisyonları baskete çevirmesi ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin hücum setlerinden boş dönmesi sonucunda üçüncü periyod 55-64 AGÜ Kayseri üstünlüğü ile sonlandı.

Maçın son periyodunda Yakın Doğu Üniversitesi’nin farkı kapatmaya yönelik çabalarına karşın AGÜ Kayseri’nin hücum setlerinde bulduğu basketleri sayıya çevirmesi sonucu karşılaşmadan galip ayrılan taraf 80-74 skor ile AGÜ Kayseri oldu.

Maçın en skorer ismi 16 sayı ile Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu olurken; onu 15 sayı 7 ribaund, 2 asist ile Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Alyssa Thomas; 15 sayı, 1 ribaund, 3 asist ile Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Asena Yalçın ve AGÜ Kayseri’den 15 sayı,1 ribaund ve 1 asist ile Pınar Demirok izledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda Kelsey Bone 2 sayı, 4 ribaund; Simay Karaman 2 sayı; Asena Yalçın 15 sayı, 1 ribaund, 3 asist; Hülya Özkan 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist; Tiffany Hayes 9 sayı, 3 ribaund; Yelena Leuchanka 9 sayı, 6 ribaund ve 3 asist; Alyssa Thomas 15sayı, 7 ribaund ve 2 asist ve Şebnem Kimyacıoğlu 16 sayı ve 4 ribaund ile oynadı.

AGÜ Kayseri’de Pınar Demirok 15 sayı, 1 ribaund ve 1 asist; Lucie Melek Bothors 6 sayı; Deniz Çatalbaş 5 sayı; Sinem Ataş 3 sayı, 1 ribaund; Chelsea Nichelle Gray 12 sayı, 4 ribaund ve 4 asist; Lara Sanders 8 sayı, 9 ribaund, 3 asist; Zoi Dimitrakou 9 sayı, 5 ribaund ve 3 asist; Mima Mazic 2 sayı, 3 ribaund; Esra Ural 10 sayı ve 4 ribaund ve Janel McCarville 10 sayı, 3 ribaund ve 4 asist ile oynadı.

Yer: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

Yakın Doğu Üniversitesi: Dila Aşkın, Kelsey Bone, Simay Karaman, Huriye Cambazoğlu, Asena Yalçın, Hülya Özkan, Tiffany Hayes, Gizem Sezer, Yelena Leuchanka, Alyssa Thomas, Şebnem Kimyacıoğlu

AGÜ Kayseri:  Pınar Demirok, Lucie Melek Bothors, Özgecan Su Ağca, Deniz Çatalbaş, Sinem Ataş, Chelsea Nichelle Gray, Lara Sanders, Dimitrakou, Mima Mazic, Özge Bilgin, Esra Ural Ural, Janel McCarville

İlk periyod: 22-12