Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Tarafından Kent Estetiği Konulu Gezi Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 03 Haziran 2017, 17:45
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 15:10

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ, Öğr. Gör. Eser KEÇECİ ve Öğr. Gör. Selma GÜRANİ bahar dönemi dersleri kapsamında 25 kişilik öğrenci grubuyla birlikte Girne yat limanı ve çarşı bölgesine “Kent Estetiği” gezisi düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, KKTC’nin beş ayrı bölgesinde yapılması planlanan araştırma gezilerinin ilki Girne’de gerçekleştirildi. Girne kentinin kültür, tarihi ve doğası göz önünde bulundurularak, yaşam kalitesinin artırılması adına tespitlerin rapor edildiği belirtildi.

Gezi sırasında toplanan veriler ışığında hazırlanan raporun düzenlenmesinin ardından Girne Belediyesi’ne dosya sunumu yapılacağı bildirildi.

Şehir merkezi turu esnasında yol kenarlarında bulunan işaret ve yönlendirme grafikleri, sokak aydınlatmaları, reklam panoları vb. kent estetiğine etken öğeler incelenerek oluşturulacak olan rapor için fotoğraf çekimi de yapıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ;  “Girne’nin kent estetiği toplumsal beklentiler ve uluslararası standartlar ışığında incelenerek, görsel iletişim çerçevesinde çözüm önerileri hazırlıyoruz. Amacımız eleştirmek değil, katkı koymaktır” ifadelerini kullandı.