8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kapsamında Girişimcilik ve Araştırmada Kadının Rolü Semineri
Eklenme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:40
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 16:29

-Yakın Doğu Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında “Girişimcilik ve Araştırmada Kadının Rolü” konulu bir seminer verildi.
Yakın Doğu Üniversitesi  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı  “Girişimcilik ve Araştırma da Kadının Rolü” konulu seminer verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Center of Excellence’a bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü sorumlusu Ezgi Gömeç ve ders sorumluları Dervişe Amca ile Nejla Göktan ve öğrencilerinin işbirliği ile düzenlediği etkinlikte, Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı  “Girişimcilik ve Araştırma da Kadının Rolü” konulu seminer verdi.

Prof. Dr. Nedime Serakıncı: “Kadın, Modern Toplumlarda Denge Unsurudur ve Üretimde Kilit Bir Yere Sahiptir”
Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı konuşmasında bir toplumu oluşturan temel iki unsurun kadın ve erkek olduğuna değinerek; “kadın, bir evi tutan kolonlar gibi toplumlarda teşvik edici ve taşıyıcı bir role sahiptir. Modern yaşamda toplumlardaki demokratik gelişmelere ve toplumsal sanayileşmeye bağlı olarak  çeşitlenen meslekler sayesinde kadın, ev hayatından, yani sadece eş ve anne olmaktan bir başka deyişle sadece taşıyıcı kolon olmaktan iş hayatına çekilmiş ve ekonominin vazgeçilmez bir parçası konumuna gelmiştir. Kadın, bugün modern toplumlarda denge unsurudur ve kadının üretimde kilit bir yeri vardır” dedi. Konuşmasında dünyada eserleri ile yer tutan kadınlardan Zara tekstil markası sahibi  Rosalía Mera  ve ünlü heykel traş Camille Claudel’ın hayatından  örneklere yer veren Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Yakın Doğu Üniversitesi’nin yeniliğe açık, girişimci faaliyetleri araştırma ve proje faaliyetleri ile öncülüklerine değinerek; Yakın Doğu Üniversitesi’nin bugün Avrupa Birliği normlarında talep edildiği şekilde “kadın eşitliğine” değer veren bir üniversite olduğuna vurgu yaptı. “Kadın eşitliği”nin en büyük göstergelerinden birinin üst düzey yönetimde kendisi gibi bilim kadınlarına yer verilmesi olduğunu ifade etti ve bunun büyük bir değer olduğuna değindi. “Yakın Doğu Üniversitesi’nde Avrupa Birliği normlarında talep edilen “kadın eşitliği”ne büyük önem verilmektedir. Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki üst düzey yönetimlerde çokça kadın yönetici ile karşılaşabilirsiniz” dedi.