Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 4 Bölümü Uluslararası Akreditasyon Kurulu FIBAA Tarafından Akredite Edildi
Eklenme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 12:28
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:16

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi, İşletme, Bankacılık ve Finans ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri Uluslararası FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation) Tarafından Akredite Edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi, İşletme, Bankacılık ve Finans ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri, Faaliyetlerini Almanya ve İsviçre merkezli olarak yürüten ve yüksek öğrenim sektöründe uluslararası kalite değerlendirme yapan ve akreditasyon veren FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation) tarafında akredite edildi.

Yakın Doğu Üniverstesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahreddin SADIKOĞLU, 1994 yılında kurulmuş olan FIBAA’nın esas amacının, uluslararası boyutta yüksek öğretimde sürdürülebilir kalite güvence prensiplerini getirmek ve eğitimde uluslararası boyutta şeffaflığı temin etmektir. Uluslararası bir akredite kurumu olan FIBAA yönetiminin, İşletme, Hukuk ve Ekonomi alanlarında akreditasyon veren bir kurum olduğunu, aynı zamanda FIBAA’nın, Avrupa Kalite Güvence sisteminin (ENQA) bir parçası olduğunu belirtti.

Prof.Dr. Fahreddin SADIKOĞLU;“Üniversitemizin Eğitim Standartları, Avrupa Ve Dünya Standartlarında Verdiği Eğitimin En Açık Bir Göstergesidir”
Prof.Dr. Fahreddin SADIKOĞLU, Akreditasyon ve değerlendirme sürecinin 1 yıl sürdüğünü belirterek, süreç hakkında bilgiler verdi. SADIKOĞLU; “İlk olarak bölümlerimiz tarafından Eğitim, Araştırma, Fiziki altyapı ve Donanım bilgilerini içeren çok kapsamlı öz değerlendirme raporları hazırlandı. Bu raporlar elektronik ortamda merkeze gönderildi. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından FIBAA, Avrupa’nın tanınmış üniversitelerinden seçilmiş profesörler tarafından oluşturulan bir uzmanlar ekibi Yakın doğu Üniversitesine geldi. Yerinde yapılan incelemeler, bölümlerin alt yapısı, akademik programlar, öğretim elemanları , öğrenciler ve Üniversite yönetimiyle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirmelerini rapor haline getirerek, FIBAA Genel Kurulu’na sundular. İncelemeler çerçevesinde 30 Haziran 2017 tarihinde FIBAA genel kurulunda yapılan değerlendirmeler sonucunda Yakın Doğu Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Ekonomi,İşletme, Bankacılık Ve Finans İle Uluslararası İlişkiler bölümleri, 2021 yılının Aralık ayına kadar akredite edildiği tarafımıza bildirildi. Üniversitemizin Avrupa merkezli ve böylesine önemli bir uluslararası akreditasyon kurumu tarafından akredite edilmesi üniversitemizin eğitim standartlarının Avrupa ve Dünya standartlarında verdiği eğitimin en açık bir göstergesidir”dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı, Ekonomi, İşletme, Bankacılık ve Finans ile Uluslararası İlişkiler programlarının dünya standartlarında kaliteli eğitim vermekte olduğu FIBAA tarafından tescil edilmiştir.