2015 – 2016 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Duyurusu
Eklenme Tarihi: 18 Mart 2016, 09:51
Son Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 16:30

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2016 Pedagojik Formasyon Bahar Dönemi için ön başvurular başlamıştır. Son başvuru tarihi 1 Nisan 2016 saat 17:00’dir.

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar da 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren uygulanacaktır. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar için tıklayınız.

Başvuru yoğunluğu dikkate alınarak kontenjanlar daha sonra belirlenecektir.

Kontenjanların branşlara göre dağılımının adil bir şekilde yapılabilmesi için, önce ön kayıtlar alınacak, ön kayıtlar tamamlandıktan sonra başvuruların alanlara göre dağılımı başvuru oranına göre ön kayıtlar dikkate alınarak yapılacaktır.

2012 ve daha öncesi girişli olup belirlenmiş bölümlerdeki mezun olabilecek durumda olan son sınıf öğrencileri (diğer üniversitelerde dahil) ve mezun öğrenciler (diğer üniversitelerde dahil) başvuru yapabilecektir (Şu anda 3. sınıf olan öğrenciler kesinlikle başvuru yapamazlar). Kesin kayıtlar yapılırken girdiğiniz bilgiler doğrultusunda belgeler istenecek ve uyuşmaması halinde kaydınız geçersiz sayılacaktır. Değerlendirmelerde diploma notunuz dikkate alınacaktır. Diploma notları 4’lük sisteme göre girilecek, çeviri tablosu olarak da YÖK’ün çeviri tablosu dikkate alınacaktır.

Sıralama, transkripte belirtilen not ortalamasına (4’lük sistem) göre yapılacaktır. Transkriptinde not ortalaması 100’lük sisteme göre yer alan bütün adayların notları, YÖK Dönüşüm Tablosu’na göre 4’lük sisteme dönüştürülmüş olacaktır.) Bilgi için tıklayınız.

Eğitimin birinci dönemi 2016 Nisan ayında, ikinci dönemi 2016 Temmuz ayında başlayacak olup sertifikalar Şubat 2017 atamalarından önce verilecektir.

DİKKAT!

Bu program Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrenciler için geçerlidir.

Birinci Dönem ve İkinci dönem tüm dersler uzaktan eğitim ile verilecektir. Öğretmenlik uygulaması kapsamında 2016 Nisan - Haziran aylarında 15 iş günü boyunca KKTC sınırları içerisinde staj yapacaklardır. II.Dönem dersleri yoğunlaştırılarak gerçekleşecektir.

Formasyon ücreti, YÖK’ün 3 yıldır uygulamakta olduğu ücret olan 2054 TL olup 1. Taksit tutarı (1027 TL) kesin kayıt sırasında, 2. Taksit tutarı (1027 TL) ise 2016 Temmuz ayında yatırılacaktır.

Pedagojik formasyon programının teorik derslerinin uzaktan eğitim yolu ile (%30 yüz yüze eğitim, %70 uzaktan eğitim) verilmesi planlanmaktadır. Ara Sınavlar ve Final Sınavı yüz yüze Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yapılacaktır.

Ön kayıt başvuruları, http://onkayit.neu.edu.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Kesin kayıt hakkı kazananlar ve yedekler uzaktan eğitim merkezi web sayfasından 4 Nisan Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde yayımlanacaktır. (http://uzem.nedu.edu.tr/)

Başvuru Yapılacak Öğretmenlik Branşları: (Bu alanlara hangi bölüm öğrencilerinin katılıp katılamayacağı ile ilgili bilgiye Yüksek Öğretim Kurumunun İnternet sayfası Formasyon linkinden ulaşılabilir.)

Ayrıca adayların Formasyon alma hakkı olup olmadığını Yükseköğretim Kurulunun web sayfasındaki Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Alanlarına ilişkin 20 Şubat 2014 tarihleri ve 9 sayılı kararında güncelleme yapan yazının yer aldığı Ağustos 2014 sayılı “Tebliğler Dergisi” ni incelemeleri gerekmektedir.

Bundan sonra tüm duyuruları, ders içeriklerini vb. bilgileri http://uzem.neu.edu.tr/ adresinde bulunacaktır.

Uzaktan eğitim dersleri http://uzem.neu.edu.tr/ adresinden takip edilecektir.

1. Dönem Dersi olan Öğretmenlik Uygulaması Stajı dahil olmak üzere muafiyet dilekçeleri asil kayıt sırasında ilgili kayıt bürolarına verilecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı I.Dönem Dersleri
AKTS
1- Eğitim Bilimine Giriş 2-0-2
2- Öğretim İlke ve Yöntemleri 2-0-2
3- Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 2-0-2
4- Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 2-0-2
5- Zorunlu Seçmeli – 1 (Gelişim Psikolojisi) 2-0-2
6- Zorunlu Seçmeli -2 ( Rehberlik) 2-0-2
7- Öğretmenlik Uygulaması (Muaf olmak isteyenler; en az 8 ay özel-devlet kurumunda “Ücretli Öğretmenlik” yaptığınızı belgeleyen bir yazı (soğuk mühür ve ıslak imza’lı) ve SSK hizmet dökümü’nü kayıt sırasında ilgili kayıt bürosunda teslim edilecektir) 2-6-5

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLECEK BELGELER:
a) Kesin kayıt dilekçesi
b) Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)
c) Öğrenci Olanlar için onaylı öğrenci belgesi, lisans mezunları İçin Onaylı Mezuniyet Belgesi veya diploma (Türkiye ve KKTC dışındaki üniversitelerden mezun olanların Diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).
d) Lisans mezunları ve halen lisans öğrencisi olanlar için onaylı lisans not durum belgesi (onaylı transkript belgesi)
e) Üç adet vesikalık fotoğraf
f) Sertifika programının ilk taksidi olan 1.027.00 TL’nin Banka hesabına I. taksitin yatırıldığına dair banka dekontunun aslı. Banka işlemleri için (http://aday.neu.edu.tr/lisans-ve-onlisans/odeme-yapilacak-bankalar/)

Dekontun açıklama bölümünde;

• Başvuranın Adı-Soyadı, Öğrenci Numarası
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı
  • Kayıt Ücretinin 1.Taksiti” olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
  • ***Ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa düzelttirmeleri gerekmektedir.
Ön kayıtlar 18 Mart – 1 Nisan 2016
Kesin kayıt listelerinin açıklanması 4 Nisan 2016 Pazartesi